Ankastre Fırında Önceliklerinizi Belirleyin...
Ankastre
fırınlar sadece moda değil, işimizi kolay bir hale getiren önemli bir
mutfak gerecidir. Ayrıca düşünürken solo fırınları da düşünüyor olabilirsiniz, solo fırınlar bozulduğu zaman sadece
bozulan parçadan kurtulmanın yolu yoktur. Bu nedenle maliyeti çok yüksek olduğu
zaman çalışan ocağınızdan da vazgeçerek yeni bir ürün almanız gerekir. Ayrıca fırının
yere yakın yerleştirmek yerine ankastre fırını gözünüz hizasında bir yere
yerleştirilerek pişirme sırasında sürekli yere eğilme ihtiyacınız olmaz ve
ocağınızdan farklı bir yerde göz hizasında olduğunda göz ucu ile rahatlıkla
kontrol etme imkanı verir.


Ankastre
sadece bu özellikleri ile alınacak kadar kolay değerlendirilemez. Bu ürünleri
alırken ürünü yerleştireceğiniz yer oldukça önemlidir. Yerleşim yerine göre bir
fırın seçmek yerine yeni mutfak yaptıracaksanız ihtiyacınız olan büyüklüğe siz
karar verip kabini ona göre değerlendirilmesi daha doğru olacaktır.
Ankastre fırınların
kapasitesi bakımından değerlendirirken dış boyutları yerine içini
değerlendirmek daha doğru olacaktır. Çünkü etrafında dışarıya verilen ve
çevresinde yer alan dolaba zarar vermesini engellemek için yalıtım malzemeleri
mevcuttur. Bu yalıtım malzemeleri farklı kalınlıklara sahip olması nedeni ile
baktığınızda çok geniş görülmesine rağmen iç hacminin küçük olması olasıdır.
Kapasitesini hesaplamasını
yaparken üretici firmalar genellikle termostat ve raf bölmelerini gibi unsurları hesaplamaya
dahil etmediği için vermiş olduğu değerler ile kullanım kapasitesi bakımından
farklar bulunabilir.
İhtiyacınız olan
fırın ile hangi sıklıkla ve ne amaçla kullanacağınıza bakarak değerlendirin. Öncelikle
çok fazla misafiriniz veya kalabalık bir aile iseniz daha büyük bir
model tercih etmeniz, kolaylıkla tek seferde işinizin bitmesi açısından oldukça
önemlidir. Büyük pişirme ögelerini yerleştirme açısından rafların bölmelerinin
fazla olması kolayca yerleşim sağlar ve daha iyi pişmesi açısından önemlidir.
Pişirdiğimiz ürünlerin
kolayca pişmesi için fanları olan modeller fırınların içerisindeki havaya
sirkülasyonunu sağlayarak ısının daha dengeli dağılımı ve içerisindeki
gıdaların ısıdan eşit olarak etkilenmesini sağlar. Fanlar, fırın içerisinde bulunan
gıdaların bir kısmının pişip diğer kısmı pişmemiş bir yemekle karşılaşmanızı
engelleyerek, daha profesyonel sonuçlar elde edilir. Bazı modellerde fanların
yerleşim yerleri biraz bombeli olması da ısının daha iyi yayılımını sağlama
amaçlıdır. Bu modeller fanların düz olan modellere göre daha iyi sonuç alınır.
Fanların
pişmeyi bu kadar etkilediğinin farkında olan bazı markalar fanların bulunduğu
kısma da ısıtıcılar yerleştirerek fırınların performansını biraz daha
arttırmışlardır. Fanlar ve etrafında bulunan ısıtıcılar sayesinde pişme
konusunda sıkıntı yaşanan etlerde daha iyi bir sonuç alınacağı unutulmamalıdır.
Bu nedenle et ürünleri pişirmeyi düşünüyorsanız seçim yaparken bu özelliği
aramanızı tavsiye ediyoruz.
Ayarları
bakımından kontrol paneli mekanik ve dijital olan modeller vardır. Kullanım açısından
elektronik kontrol paneli olan modellerin ayarları daha doğru olmak ile beraber
her modelde ayarlanan ısı değerinde sapmalar mevcuttur. Dijital modellerde bu
sapma 5 derece ve daha düşük iken, mekanik kontrolleri olan modeller gözle
ayarlanması nedeni olması nedeni ile 25 derece kadar olabilir. Bu farklılıkları
elemine etme açısından fırın termometresi kullanılabilir.
Mekanik ve
dijital olan modeller arasında seçim yaparken mekanik modeller hor kullanıma
daha dayanıklı ve tamir ücretleri daha düşükken, dijital kontrol panelleri daha
doğru kontrol yapılabilir. Dijital olan modellerde kullanımı kolay hale
getirmeye yönelik olarak zamanlama yaparak çalıştırma ve çocuk kilidi gibi
özellikler çoğu üründe bulunmaktadır.
Gecikmeli başlatma ayarı bulunan modeller sayesinde yemeği hazırlayıp fırına koyduğunuz zaman ayar yapmanız yeterli olacaktır. Bu sayede fırına koyduğumuz ürünün pişme süresini değerlendirerek istenilen zamanda yemeğin hazır olması için oldukça pratiktir. misafir ağırlama esnasında fırınınız ile kontrol etme ve açıp kapatma gibi detaylarla uğraşmayın.
Gecikmeli başlatma ayarı bulunan modeller sayesinde yemeği hazırlayıp fırına koyduğunuz zaman ayar yapmanız yeterli olacaktır. Bu sayede fırına koyduğumuz ürünün pişme süresini değerlendirerek istenilen zamanda yemeğin hazır olması için oldukça pratiktir. misafir ağırlama esnasında fırınınız ile kontrol etme ve açıp kapatma gibi detaylarla uğraşmayın.

Güzel yemekler için gerekli olan fırınlar çok kullanılan ürünlerdir. Fırınlar ister çok ister az kullanılsın, ev kadınlarının özen gösterdiği temizlik ve hijyene için kolay temizlenebilir ürünler seçilmelidir. Kolay temizlenebilir fırınlar genellikle tamperli cam ve paslanmaz çelikten yapılmış ürünlerdir. Temizleme sırasında aşındırıcı temizleyiciler kullanmaktan kaçının ve güzelce durulayın.
Alacağımız özellikler bakımından değerlendirmeye çalıştık fakat her zaman bütçenize ve ihtiyaçlarınıza uygun ürün tercih etmeniz, evinizdeki hayatınızı kolaylaştıran ürünlere bir yenisini daha eklemiş olursunuz.
0 yorum